vrijdag 27 mei 2016

Willy Boem / David Vlietstra

Korte, afgeronde hoofdstukken, flinke letters, leuke illustraties, omgeving die tot de verbeelding spreekt, slechts 123 pagina's en een avontuurlijke hoofdpersoon met wie je je graag identificeert. Dit alles maakt Willy Boem tot een ideaal voorleesboek. Voor groep 5-6-7 als je het mij vraagt. Kan zowel jongens als meisjes boeien. De illustraties dragen veel bij aan de sfeer, maar om het verhaal te volgen, kun je zonder. Willy Boem is dus een prima keus voor deelnemers aan de Nationale Voorleeswedstrijd, ook omdat het van oorsprong een Nederlands boek is: geen lastig uit te spreken namen en de  melodie van de tekst is de voorlezer eigen. Maar irritant is, dat je gedurende 123 pagina's dat liedje in je kop hebt, waarvan ik tot bladzijde 121 slechts de eerste regel kon reproduceren.
Op de website van Chris Vosters zijn geweldige kleurenillustraties te bewonderen. En na het lezen van het artikel van 25 november 2009 heb ik mijn vakantie dan toch gepland in het noordoosten van Nederland.

Geen opmerkingen:

Lava / Mireille Geus

  De vormgeving van Lava is een sprookje op zich. De bijzondere kleur en de verrassende illustraties op mooi papier, passen perfect bij prin...